» » Proef met langere openingstijden terrassen

Proef met langere openingstijden terrassen

Geplaatst in: Nieuws | 0

Vanaf 1 juni 2018 mogen de terrassen in het centrum van Spijkenisse op vrijdag en zaterdag 2 uur langer open zijn, namelijk tot 3.00 uur. Het gaat om een proef die duurt tot 1 oktober dit jaar. De gemeente wil met deze proef onderzoeken of de langere openingstijd van de terrassen bijdraagt aan een gastvrij en belevingsvol centrum, zonder dat het woonklimaat voor de bewoners aangetast wordt.

De horecaondernemers gaan de bewoners in de buurt informeren over de proef. Tijdens de proefperiode gaat de gemeente monitoren wat de effecten zijn van de langere openingstijden. Wanneer een horeca ondernemer meerdere keren overlast veroorzaakt met het terras, kan de gemeente de extra openingstijd van het terras bij de betreffende horecazaak intrekken.

De gemeente heeft vorig jaar ook al een proefperiode gehouden, maar die heeft te weinig informatie opgeleverd om te kunnen besluiten of de langere openingstijden structureel doorgevoerd worden.